Jahodové mámení

Kdo by je nemiloval –  jsou voňavé a sladké a pro mnohé jsou symbolem začínajícího léta a blížících se prázdnin. 
Užijte si s námi jahodovou sezónu.

Marmelády a džemy jsou možností jak si uchovat vzpomínky na šťavnaté plody na zimu. Použijte razítka, rýžové papíry, stužky a ozdobte skleničky a láhve. Povznesete tak zavařenou dobrotu na malé umělecké dílko.

Tipy na ozdobení zavařenin.

Natiskněte visačky, etikety a nálepky, popište, co sklenice obsahuje a kdy jste marmeládu vyrobili. Vyhrajte si se zakrytím nevzhledného víčka. Vyrobte k marmeládce dárkovou taštičku a darujte ji jako dárek svým milým.

Košíček upletený z papírových tašek.

Košíček ze starých papírových tašek

Na sběr jahod je třeba košík. Upleťte si ho sami ze starých papírových tašek – není to nic složitého. Budete potřebovat jen tašky, nůžky, lepidlo a sešívačku, kolíčky a chvilku času.

Jak uplést košík zjistíte v našich návodech.

Že jahody nemáte? Tak si je namalujte!

Jak si namalovat jahodu na kamínek

Po jahodách hned nastane čas třešní a následovat bude další ovoce. Veselé letní barvičky a batika a ovocný věneček budou slušet plátěnému sáčku, který je ideální na jeho sbírání. Dejte vale igelitovým taškám, od teď na nákupy jen s parádním látkovým sáčkem..

S “marmeládovými a ovocnými” razítky se dá opravdu kouzlit.Pokud vám naše nápady nestačí, máme pro vás další nášup:

Dejte své marmeládě jméno!!!

S “marmeládovými a ovocnými” razítky se dá opravdu kouzlit. Pokud vám naše nápady nestačí, máme pro vás další nášup:

DEJTE SVÉ MARMELÁDĚ JMÉNO

A na závěr nesmí chybět RECEPT na jahodovou marmeládu:

500 g jahod, 500 g cukru,1 citron

Obrané a očištěné jahody prosypte cukrem, nechte odstát přes noc, druhý den rozvařte a poté rozmixujte. Přidejte vymačkaný citron a ještě půl hodiny vařte (čím déle vaříte, tím je hustší). Do sklenic vysterilizovaných v horké troubě nalijte horkou marmeládu, zavíčkujte skleničky, postavte je dnem vzhůru a nechejte do druhého dne vychladnout

.Přejeme bohatou úrodu a dobrou chuť 😉. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *